Home Nouvelles Obasi deelname aan Adecco Brussels Ekiden 2017

Obasi deelname aan Adecco Brussels Ekiden 2017

Événements
October 16, 2017

Zaterdag 14 oktober 2017 om 13u stond voor het eerst een Obasi-team aan de start van de Adecco Brussels Ekiden. Zes dappere Obasi medewerkers gingen de uitdaging aan om samen de mythische afstand van 42,195 km te overbruggen. Ook dit jaar stond de Brusselse aflossingsmarathon in het teken van SOS Kinderdorpen in Kinshasa.

Ekiden is een samenvoegsel van twee Japanse woorden. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De Ekiden is een spannende wedstrijd aangezien het succes van de ploeg afhangt van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een even belangrijke functie.

De Adecco Brussels Ekiden lopen is teamwork, doorzetten, aanmoedigen en doorbijten. Start, aflossing en aankomst gebeuren in en rond het Koning Boudewijnstadion. Verder loop je langs attracties als Mini-Europa, Océade en het Atomium én slalom je door het (zeer) heuvelachtige Park van Laken.

Er stonden zaterdag 1350 verschillende teams aan de start. Het 1ste team verpulverde het nationaal record met een winnende tijd van 2:06:23. Ons Obasi-team finishte iets later na 3:38:03 op een zeer mooie 421ste plaats. Met een gemiddeld tempo van 5’11 per kilometer of 11,61 km/u mogen we spreken van een prachtige prestatie.

Découvrez nos autres articles

Visual Internationale vrouwendag logo breed
Événements

Internationale vrouwendag @Obasi

08/03/2024
Internationale vrouwendag @ Obasi Wie dacht dat IT voor mannen was, kijkt beter maar eens naar dit